În Duminica Sfintei Cruci Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia „Bocșa Montană”

În Duminica a III-a din Postul Mare, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșulului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia „Bocșa Montană” din Protopopiatul Reșița, informează Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului.

Biserica parohială are hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, iar până în anul 1950 a fost Biserica Protopopiatului Bocșa, ulterior Protopopiatul mutându-se la Reșița.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe teologul Adrian Murariu, care va fi hirotonit preot pe seama parohiei Zorlențu Mare din protopopiatul Reșița. Tot cu acest prilej, Preasfinția Sa a oferit distincția de iconom preotului Daniel Crecan, care de curând a obținut titlul de „doctor în filozofie” la Universitatea din București.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a ținut un cuvânt de învățătură, îndemnând credincioșii la răbdare în purtarea crucii pe care Dumnezeu ne-o încredințează fiecăruia, aducându-ne aminte că mai întâi crucea grea a suferinței și pătimirii a fost purtată de Mântuitorul Iisus Hristos, până pe dealul Golgotei, unde a devenit prin suferința Sa, mângâiere pentru noi cei izbăviți de puterea ei.

În semn de recunoștință și apreciere, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a acordat un act de cinstire domnului ing. Ioan Bojincă, deputat în Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului din anul 1998, aflat la ultimul său mandat în această demnitate.

Comentarii Facebook


Știri recente