În Duminica Orbului va fi sfințită Capela „Sfântul Nicolae” din incinta Liceului „Nicu Gane” din Fălticeni

Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților va oficia duminică, 9 mai, slujba de sfințire a capelei „Sfântul Nicolae” din incinta Liceului „Nicu Gane”, din Fălticeni.

Demersurile pentru amenajarea sfântului lăcaș au fost inițiate la începutul anului trecut, iar acum capela este pregătită pentru a primii credincioșii.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Dorel Nicolau, profesor de Religie la Liceul „Nicu Gane” din Fălticeni: „În luna ianuarie a anului 2009 proiectul a fost înaintat sub forma unui raport Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților care a acordat cu mult entuziasm arhiereasca binecuvântare pentru înființarea acesteia. Din partea Înaltpreasfinției Sale a venit și ideea ca patronul și ocrotitorul viitorului lăcaș de cult să fie Sfântul Nicolae. Lucrările propriu-zise de pictură din interior au început în luna iulie a anului 2009 mulțumită bunăvoinței și energiei unui preot deosebit, părintele Petru Irimescu, de la parohia ‘Sfinții Apostoli Pentru și Pavel’ din Rădășeni. Sfinția sa a suportat financiar toate lucrările efectuate în capelă, cum ar fi: lucrarea de pictură în tehnica fresco, consolidarea rezistenței, realizarea mobilierului special. De asemenea, cucernicia sa s-a ocupat și de înzestrarea lăcașului cu cele necesare slujirii. Astăzi, după nouă luni de muncă, ambianța acestui spațiu nu este altceva decât o invitație la rugăciune și la meditație duhovnicească”.

Comentarii Facebook


Știri recente