În Duminica Mironosițelor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală din Galați

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie astăzi, 3 mai, în Catedrala episcopală din Galați, cu prilejul proclamării cinstirii în Biserica Ortodoxă Română a Sfântului Ierarh Atanasie Patelarie, Patriarhul Constantinopolului.

În cuvântul rostit la Sfânta Liturghie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a vorbit celor prezenți despre semnificațiile celei de-a treia duminici după Sfintele Paști, în care sunt cinstite femeile ce au venit la mormântul Mântuitorului Hristos cu miruri. Femeile purtătoare de miruri au fost primele care l-au văzut înviat pe Domnul nostru Iisus Hristos, fiind alături de El și în timpul patimilor Sale. Așa încât, acestea sunt modele de credință pentru toate femeile creștine (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – 1). Din acest motiv, Duminica Mironosițelor este considerată Ziua Femeilor Creștine. Cu această ocazie, Preafericirea Sa a adresat un mesaj tuturor femeilor creștine din țară (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – 2).

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente