In Duminica a XXVII-lea dupa Rusalii s-a citit la Sfanta Liturghie pericopa evanghelica ce prezinta tamaduirea femeii garbove.

In lacasurile de cult ortodoxe, la Sfanta Liturghie oficiata astazi s-a citit pericopa evanghelica ce prezinta tamaduirea femeii garbove de catre Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Invataturile care se desprind din aceasta pericopa evanghelica au fost subliniate de Prea Sfintitul Ciprian Campineanul – Episcop vicar patriarhal in cuvantul de invatatura adresat credinciosilor prezenti la Sfanta Liturghie oficiata la Catedrala patriarhala din Capitala: ‘Prin Evanghelia de astazi, Mantuitorul Iisus Hristos vrea sa ne transmita ca in primul rand este bine sa faci binele si chiar sa sacrifici venirea ta la biserica pentru ajutorarea omului aflat in suferinta. Deci, sa nu cadem robi literei Legii, ci sa interpretam in sens spiritual, duhovnicesc, si sa combatem formalismul si superficialitatea. Asadar, prin aceasat Evanghelie, Mantuitorul Iisus Hristos combate formalismul, bigotismul si superficialitatea si ne indeamna sa facem binele oricand, in orice loc si in orice timp, pentru ca, chiar daca intr-o duminica nu ai putut veni la biserica, dar ai facut un bine pentru ajutorarea aproapelui tau, aceea este rugaciune, este rugaciunea mainilor, este rugaciunea faptelor. Spre aceasta ne indeamna Mantuitorul Hristos: sa fim cu luare aminte, mai ales ca ne pregatim duhovniceste pentru intampinarea Pruncului Dumnezeiesc Ce Se va naste in ieslea Betleemului.’

Comentarii Facebook


Știri recente