În Duminica a XXII-a după Rusalii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală

Ieri, 2 noiembrie a.c., în Duminica a XXII-a după Rusalii, la Catedrala patriarhală, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Din soborul condus de Preafericirea Sa au făcut parte Preasfințitul Vicențiu Ploieșteanul și Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcopi-Vicari Patriarhali, preoții slujitori ai Catedralei și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii au fost hirotoniți atât un diacon, cât și un preot. La sfârșitul slujbei, Părintele Patriarh a hirotesit și trei arhimandriți.

Imediat după citirea Sfintei Evanghelii, Preafericitul Părinte Daniel a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pilda „Bogatului nemilostiv și a săracului Lazar”. Tot în cadrul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Daniel a hirotonit diacon pe părintele consilier patriarhal Ioan Bogdan Popescu, pentru Catedrala patriarhală, și pe părintele Ioan Alin Popa, în treapta preoției, pentru Biserica „Sfântul Paisie de la Neamț” din Suedia, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

La sfârșitul slujbei, au primit hirotesia în arhimandrit protosinghelii Mihail Stanciu, egumenul Mănăstirii „Sfântul Antim Ivireanul” din București, Irineu Dogaru și Dimitrie Eremia, amândoi preoți slujitori la Catedrala patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente