În Duminica a VII-a după Rusalii Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, a oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat în Duminica a șaptea după Rusalii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, informează mitropoliabasarabiei.md.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Petru, printre altele, a menționat: „Evanghelia de astăzi ne prezintă două din minunile Mântuitorului, și anume vindecarea a doi orbi și a unui demonizat mut. În general, trebuie să știm că minunile făcute de Mântuitorul Iisus Hristos au menirea de a ne demonstra Dumnezeirea Sa. Cel „prin care toate s-au făcut” poate interveni, în maniera pe care o crede de cuviință, și îndrepta creația Sa. Din dragoste pentru om, Mântuitorul restabilește vederea celor doi orbi și redă vorbirea celui de al treilea, după ce îl eliberează de sub teroarea duhurilor rele. Mântuitorul îi întreabă pe cei doi: „Credeți că pot să fac eu aceasta?” nu pentru a afla răspunsul lor, El știa care era dorința lor, ci pentru a ne arăta nouă că pentru a primi vindecare, pentru a primi binecuvântarea Domnului este nevoie de credință. Și vedem că cei doi au primit vindecarea după credința lor. „După credința voastră fie vouă”, le spune Mântuitorul. Ce învățăm noi? Pentru ca o minune să se petreacă, persoana în cauză trebuie să dea dovadă de credință puternică. Spun Părinții Bisericii că ajutorul pe care îl primim de la Dumnezeu este proporțional credinței noastre. Cu cât credința este mai mare, cu atât va fi mai mare ajutorul de la Dumnezeu”.

„Ceea ce mai învățăm din pericopa evanghelică de astăzi este faptul că atunci când trecem prin suferință, prin necazuri, prin boală să nu disperăm, ci să avem credință fierbinte în Dumnezeu, să apelăm la ajutorul Bisericii, să ne rugăm cu străduință și răbdare și Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, Mântuitorul Iisus Hristos, Va face și cu noi o minune și ne va spune: „După credința voastră fie vouă””, a mai spus Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

Comentarii Facebook


Știri recente