În Duminica a II-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Ambrozie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Giurgiu

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 6 iunie, în Duminica a II-a după Rusalii, (a Sfinților Români), prilej cu care, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sf. M. Mc. Gheorghe’ din Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică.

Totodată, cu prilejul sărbătoririi Duminicii părinților și copiilor, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a vorbit și despre grija deosebită pe care o arată Biserica noastră strămoșească față de toți cei ce astăzi cresc copii și îi educă spre a fi bucurie și binecuvântare pentru familie și societate.

Copiii, a arătat Preasfinția Sa, „reprezintă o valoare nu numai pentru părinți, ci și pentru societate, pentru poporul din care fac parte și pentru Biserică”, iar noi ca și „membri ai Bisericii celei vii a lui Hristos, trebuie să avem o mare responsabilitate și față de copiii neamului nostru, față de familie, față de felul cum se desfășoară viața ei și față de creșterea morală a copiilor, a tinerilor, care vor pregăti și vor înălța societatea’, informează episcopiagiurgiului.ro.

La final, cei prezenți au primit ca dar din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie icoane și cărți de rugăciuni care aveau pe verso Crezul ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente