In cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei va avea loc Expozitia ‘Civilizatia epocii lui Stefan cel Mare, 1457-1504’.

Expozitia este organizata sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, Dl. Ion Iliescu, si se inscrie in seria de manifestari dedicate comemorarii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Expozitia ‘Civilizatia epocii lui Stefan cel Mare, 1457-1504’ cuprinde imagini din albumul de fotografii ‘Ctitorii sub semnul crucii – Stefan cel Mare si Sfant’.

Alte doua expozitii dedicate domnitorului roman vor fi inaugurate la Vatican si Viena in perioada urmatoare.

Vizitatorii vor putea vedea obiecte din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei, al Muzeului National de Istorie al Romaniei si al Manastirii Sucevita.

Dintre exponatele prezentate publicului de remarcat sunt ‘Tetraevanghelia’ lui Gavril Uric, scrisa in atelierul Manastirii Neamt la anul 1436, ‘Tetraevanghelia’ monahului Spiridon, realizata in atelierul Manastirii Putna in anul 1502, ‘Pisaniile’ de la ctitoriile bisericesti Milisauti si Harlau, tezaurul de aur de la Suceava si fragmentul din vechea racla cu moastele Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente