În Biserica Ortodoxă se săvârșește Vecernia scoaterii Sfântului Epitaf

Astăzi, în Sfânta și Marea Vineri, în cadrul Vecerniei va avea loc procesiunea scoaterii din Sfântul Altar a Sfântului Epitaf. Acesta reprezintă mormântul Domnului Iisus Hristos. Preotul scoate Sfântul Epitaf și îl așează spre închinare pe o masă în mijlocul bisericii.

Numit și Sfântul Aer, Sfântul Epitaf este o pânză de in sau de mătase, pe care se afla imprimată, brodata sau zugrăvită Icoana Punerii în mormânt a Mântuitorului. Sfântul Epitaf rămâne spre închinare în mijlocul Bisericii până la slujba Deniei Prohodului, oficiată în cursul serii. În cadrul acestei slujbe, preoții și credincioșii vor purta în procesiune Sfântul Epitaf, în jurul bisericii, actualizând evenimentul înmormântării Domnului Nostru Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…