In Biserica Ortodoxă Română mâine sunt Moșii de toamnă

În Biserica Ortodoxă se face mâine, 7 noiembrie, pomenirea tuturor celor adormiți întru Domnul.

Această slujbă se numește în popor Moșii de toamnă. Credincioșii obișnuiesc să se roage sau să pomenească în această zi pe toți cei adormiți din neam.

Înainte de începerea postului Sfintelor Paști, ca și înainte de Pogorârea Sfântului Duh, în biserica noastră se fac de asemenea rugăciuni sau pomeniri de obște ale morților.

Părintele Silviu Tudose, asistent universitar la Facultatea de Teologie din București a declarat pentru Radio TRINITAS: „România este foarte aproape de Postul Crăciunului și foarte aproape de o zi de pomenire a morților, care există în Biserica Romano-Catolică în jurul datei de 1 noiembrie, în alte zone ale țării ea este legată de sărbătoarea Sf. Dimitrie. Cert este ca ea reprezintă de fapt o imitație a sâmbetelor morților și care vine în folosul nostru ca să ne ajute sa ne rugăm mai mult pentru cei adormiți fiindcă au nevoie de acest lucru. Acum, în perioada toamnei, când roadele sunt coapte și prinoasele pot fi mai îmbelșugate, și mai ales acum in pragul Postului Crăciunului, ca pregătire, pentru ca și aceștia, în cele din urmă să dobândească harul pe care îl dobândim noi la Sărbătoarea Nașterii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente