În Biserica Ortodoxă Română anul 2011 este dedicat omagierii Tainei Sfântului Botez și al Sfintei Cununii

În Biserica Ortodoxă Română, anul 2011 este dedicat omagierii Sfântului Botez și al Sfintei Cununii. În Patriarhia Română aceste taine vor constitui pe parcursul anului viitor teme pentru conferințele pastoral-misionare, colocviile teologice, dezbaterile și serile duhovnicești ce vor fi organizate. De asemenea, profesori de la instituțiile de învățământ teologic ortodox vor realiza studii și comentarii, iar o atenție specială va fi acordată și catehezei ortodoxe, orelor de religie și programului „Hristos împărtășit copiilor al Patriarhiei Române”.

Despre semnificația tainei Sfântului Botez a vorbit părintele Nicolae Geolu, asistent la Facultatea de Teologie din Bucureșt, după cum ne informează Radio TRINITAS: ‘După cum știm din învățătura Bisericii, prima din cele șapte taine ale Bisericii este Taina Sfântului Botez. Prin această taină noi devenim mădulare ale trupului lui Hristos care este Biserica. Prin Taina Sfântului Botez ni se iartă păcatul strămoșesc, cu care fiecare dintre noi ne naștem, dar cei care se botează mai târziu, adulții, care nu s-au botezat de când erau copii, din diferite motive, le sunt iertate acestora și păcatele personale pe care le-au făcut până la primirea Tainei Sfântului Botez. Daatoritei importanței lui pentru mântuire Taina Sfântului Botez trebuie făcută cât mai curând’.

‘Cununia este un eveniment unic și foarte important în viața tinerilor. Această taină împarte viața noastră în două, până la cununie suntem o singură persoană apoi devenim un singur trup cu femeia cu care ne-am căsătorit’, a spus părintele profesor, Nicolae Necula, de la Facultatea de Teologie din București referitor la Taina Cununiei .

Comentarii Facebook


Știri recente