In Arhipiscopia Iasilor se va derula timp de citeva luni proiectul’ Hristos in mijlocul copiilor’.

In Arhipiscopia Iasilor se va derula timp de citeva luni proiectul’ Hristos in mijlocul copiilor’. Proiectul va demara in aceasta saptamina si va avea ca principal obiectiv apropierea tinerilor de Biserica. In acest sens, vor fi initiate programe de formare si consiliere a celor ce doresc sa aprofundeze invatatura crestina. ‘Programul este organizat de Sectorul Invatamint al Centrului Eparhial, in colaborare cu Sectorul Biserica si Societate precum si cu Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani. Motivatia proiectului porneste de la intrebarile care se nasc in mintea tinerilor, precum <> sau <>, cautarea propriei identitati si raportarea acesteia la comunitate fiind o preocupare frecventa in rindul tinerilor. La aceste intrebari Biserica ar putea sa dea un raspuns, mai ales in conditiile in care el provine din Cuvintul Vietii, care este Iisus Hristos’ a mentionat Parintele Constantin Naclad, referent pe probleme de invatamant in cadrul Arhiepiscopiei Iasilor.

Proiectul cuprinde o serie de conferinte interactive, ce vor fi organizate in liceele judetului Iasi. Tema acestor conferinte ce se vor derula in perioada Postului Mare este ‘Indrazneste si intreaba’, iar in cadrul lor se vor da raspunsurile adecvate la intrebarile diverse ale tinerilor.

Prima conferinta din cadrul proiectului ‘Hristos in mijlocul copiilor’ va avea loc in aceasta saptamina la Liceul Pedagogic din Iasi. Astfel de conferinte vor avea loc apoi in fiecare saptamina, la celelalte licee din Iasi. La finalul proiectului, intentionam sa organizam o tabara crestina, la una din Manastirile din Neamt, unde vor participa circa 100 de tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente