În Arhiepiscopia Târgoviștei debutează Conferințele Pastoral-Misionare de toamnă

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a prezidat astăzi, 18 octombrie, lucrările Conferinței Pastoral-Misionare de toamnă cu tema: „2010 – Anul omagial al Autocefaliei românești”, pentru preoții din Protoieria Pucioasa, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

După săvârșirea Te Deum-ului, Înaltpreasfinția Sa a rezumat tema conferinței, arătând importanța deosebită pe care, de-a lungul timpului, a avut-o și o are dobândirea autocefaliei pentru viața pastoral-misionară a Bisericii noastre.

Referatele preoților, care au conferențiat, au avut o apreciabilă ținută științifică, dăruind o frumoasă mărturie despre bogata lor experiență pastoral-misionară. De asemenea, la finalul conferinței, au avut loc dezbateri folositoare și au fost abordate probleme administrative curente ale preoților din protoieria respectivă.

Acest important demers pastoral-misionar va continua în zilele următoare și pentru preoții din celelalte protoierii.

Amintim că aceste conferințe pastoral-misionare au loc de două ori pe an, primăvara și toamna, odată cu o temă națională, hotărâtă de către Sfântul Sinod și a doua oară, cu o temă aleasă de către fiecare eparhie în parte.

Comentarii Facebook


Știri recente