În Arhiepiscopia Târgoviștei debutează conferințele pastoral-misionare de primăvară

Pe 18 iunie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a prezidat lucrările Conferinței pastoral-misionare de primăvară, cu tema „Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu”, pentru preoții din Protoieria Târgoviște Sud și Titu, care s-a desfășurat la Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” din Târgoviște, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Manifestarea spiritual-culturală și educațional-religioasă a fost deschisă de slujba de Te Deum, fiind urmată de cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinției Sale, care a sintetizat tema întâlnirii, evidențiind implicațiile pastorale ale acestei taine, dar și atenția specială ce trebuie acordată celor bolnavi, ca manifestare a filantropiei creștine și ca modalitate autentică de susținere a misiunii Bisericii în contemporaneitate.

Referatele prezentate au abordat diferite aspecte, misionare, doctrinare, liturgice și pastorale ale tematicii, într-o manieră teologico-misionară, relevând experiența pastorală și duhovnicească a preoților din Eparhia noastră, precum și cunoștințele lor teologice.

Manifestarea s-a încheiat cu dezbaterea unor aspecte speciale, referitoare la Taina Sf. Maslu și la îngrijirea bolnavilor, și cu abordarea unor probleme administrativ-gospodărești, curente, ale preoților din cele două protoierii, mai sus menționate.

Comentarii Facebook


Știri recente