În Arhiepiscopia Râmnicului au fost hirotesiți duhovnici cinci preoți

Cinci preoți din Arhiepiscopia Râmnicului au fost hirotesiți duhovnici. Evenimentul a avut loc astăzi, 18 noiembrie, în Paraclisul „Sfântul Grigorie Bogoslovul” din incinta Reședinței Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea, informează arhiram.ro. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care la finalul slujbei a vorbit noilor duhovnici despre responsabilitatea ce le revine în parohie și despre Sfânta Taină a Spovedaniei.

Despre ce înseamnă hirotesia, precum si despre importanța Tainei Spovedaniei ne-a vorbit părintele Oliviu Spătaru, unul dintre candidați: „Prin spovedanie îi ajutăm pe credincioși să se apropie mai mult de Dumnezeu, și să conștientizeze că trebuie să se ferească în mod permanent de păcat. Păcatul îl îndepărtează pe om de Hristos, de Biserică, însă prin spovedanie ei reușesc să se apropie de Învățătorul lor, de Cel care este Calea, Adevărul si Viața”.

Preoții hirotesiți astăzi au promovat examenul de duhovnicie, susținut la sediul Protoieriei Râmnicu Vâlcea, în data de 16 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente