În Arhiepiscopia Clujului se va construi un Centru Misionar-Social

Arhiepiscopia Clujului așteaptă predarea terenului pentru construirea viitorului Centru Misionar-Social al Eparhiei. Consilierii județeni au aprobat, deja, cu unanimitate de voturi, alocarea către Arhiepiscopie a unei părți din terenul de 3 mii de metri pătrați situat pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

În acea locație va fi construit un centru ce va adăposti sediile Protopopiatelor Cluj 1 și Cluj 2, al Societății Femeilor Ortodoxe și al Asociației Studenților Creștin Ortodocși Cluj, informează Radio TRINITAS.

„În momentul în care ne va fi predată efectiv locația vom purcede la întocmirea unui proiect ingenios, iar apoi vom demara lucrările: este vorba de Centrul Misionar Social în care își vor desfășura activitatea Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe, ASCOR-ul, un birou pentru asistență Socială, apoi, își vor avea birouri cele două Protopopiate din Cluj care funcționează deocamdată în spații inadecvate. Va fi o sala mare de ședințe în care se pot aduna preoții sau credincioșii, la întruniri, la conferințe. De asemenea, va fi și o capelă pentru că orice conferință preoțească începe cu o Slujbă de Te Deum și trebuie să avem și locul în care să se oficiază acest Te Deum”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Pe același teren, Consiliul Județean Cluj intenționează să construiască o sală de sport pentru liceele din zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente