În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei se desfășoară Cursuri de perfecționare pentru cântăreții bisericești

60 de cântăreți bisericești din 6 protoierii ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei participă, începând de astăzi, 30 iunie, la o serie de cursuri de perfecționare. Sesiunile de formare au loc, pe toată durata verii, la Mănăstirea buzoiană Ciolanu.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Costică Panaite, Consilier în cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei: „Avem încredințarea că și în acest an cântăreții care vor poposi la Mănăstirea Ciolanu spre a participa la cursurile de perfecționare, își vor aprofunda cunoștințele de tipic și muzică bisericească”.

Alte detalii aflăm de la părintele profesor Ioan Necula, de la Liceul Teologic „Sfântul Epifanie al Ciprului”, Rătești: „Cunoștințele dobândite sunt puse zilnic în practică prin participarea la slujbele oficiate în Biserica mare a Mănăstirii. De asemenea, părinții consilieri de la Centrul Eparhial, vor susține prelegeri cu teme axate pe legislația bisericească, precum și pe rolul cântărețului în parohie”.

Prima serie de cursanți va susține examenul de absolvire a stagiului de perfecționare pe 9 iulie. Cea de-a doua serie de cursuri se va desfășura în perioada 21-30 iulie.

Comentarii Facebook


Știri recente