În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-a desfășurat ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale

La Centrul Eparhial din Buzău a avut loc astăzi, 18 mai, ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Lucrările au început prin oficierea Sfintei Liturghii și a Te Deum-ului, în Catedrala Arhiepiscopală, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Epifanie.

Referitor la rolul Adunării Eparhiale, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a spus: „Vom lucra împreuna patru ani de zile, vom colabora, vom asculta sugestiile preacucerniciilor și domniilor voastre, ne vom consulta pentru binele Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei”.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Adrian Ionescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei: „Conform ordinii de zi au fost verificate actele alegerilor eparhiale care au avut loc în cele zece Circumscripții ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. După constatarea legalității Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a declarat Adunarea Eparhială legal constituită. În cadrul ședinței s-a procedat la alegerea Comisiilor bisericească, culturală, economică și de organizare-validare. Tot astăzi au fost delegați și cei trei reprezentanți ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei pentru a face parte din Adunarea Națională Bisericească”.

Comentarii Facebook


Știri recente