În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei au început conferințele preoțești semestriale

Preoții din cadrul Protoieriei Buzău I s-au întrunit, astăzi, în biserica Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Buzău, în cadrul conferinței semestriale de primăvară.

Consfătuirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii și a unui „Te-Deum” de mulțumire, iar în cadrul lucrărilor a fost prezentată tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena, promotori ai libertății religioase„, în contextul manifestărilor programate în acest an la nivelul Patriarhiei Române.

La lucrări a participat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian care, cu acest prilej, a prezentat pe noul protoiereu de Buzău I, în persoana Pc. Pr. Sorin Pană de la Parohia Berca, județul Buzău.

În cuvântul său, Chiriarhul locului a vorbit despre lucrarea lui Dumnezeu în lume prin aleșii Săi și a accentuat importanța pe care a avut-o promulgarea Edictului de la Milan din anul 313, libertatea religioasă acordată atunci creștinilor contribuind la întărirea Bisericii și, prin aceasta, la vestirea învățăturilor evanghelice în întreaga societate a vremii. În același timp, Înaltpreasfinția Sa a atras atenția asupra misiunii pe care o au, astăzi, slujitorii Sfintelor Altare: aceea de a mărturisi dreapta credință, dar mai ales de a o propovădui și apăra într-o lume aflată în continuu proces de secularizare, într-o lume care – în numele unei libertăți greșit înțelese și asumate – se manifestă printr-un fel de „creștinofobie”.

În continuarea lucrărilor, au fost abordate o serie de probleme ce țin de bunul mers al vieții bisericești în toate domeniile ei de manifastare – sacramental-liturgic, pastoral-misionar, social-filantropic și administrativ-gospodăresc -, ședința încheindu-se prin intornarea de către toți cei prezenți a troparului „Sfinților Împărați”.

Întrunirile preoțești semestriale de primăvară vor continua în zilele următoare în cele șapte protoierii din județele Buzău și Vrancea.

Comentarii Facebook


Știri recente