În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei au început conferințele preoțești semestriale

Preoții din cadrul Protoieriei Buzău I s-au întrunit, astăzi, în biserica Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Buzău, în cadrul conferinței semestriale de primăvară.

Consfătuirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii și a unui „Te-Deum” de mulțumire, iar în cadrul lucrărilor a fost prezentată tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena, promotori ai libertății religioase„, în contextul manifestărilor programate în acest an la nivelul Patriarhiei Române.

La lucrări a participat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian care, cu acest prilej, a prezentat pe noul protoiereu de Buzău I, în persoana Pc. Pr. Sorin Pană de la Parohia Berca, județul Buzău.

În cuvântul său, Chiriarhul locului a vorbit despre lucrarea lui Dumnezeu în lume prin aleșii Săi și a accentuat importanța pe care a avut-o promulgarea Edictului de la Milan din anul 313, libertatea religioasă acordată atunci creștinilor contribuind la întărirea Bisericii și, prin aceasta, la vestirea învățăturilor evanghelice în întreaga societate a vremii. În același timp, Înaltpreasfinția Sa a atras atenția asupra misiunii pe care o au, astăzi, slujitorii Sfintelor Altare: aceea de a mărturisi dreapta credință, dar mai ales de a o propovădui și apăra într-o lume aflată în continuu proces de secularizare, într-o lume care – în numele unei libertăți greșit înțelese și asumate – se manifestă printr-un fel de „creștinofobie”.

În continuarea lucrărilor, au fost abordate o serie de probleme ce țin de bunul mers al vieții bisericești în toate domeniile ei de manifastare – sacramental-liturgic, pastoral-misionar, social-filantropic și administrativ-gospodăresc -, ședința încheindu-se prin intornarea de către toți cei prezenți a troparului „Sfinților Împărați”.

Întrunirile preoțești semestriale de primăvară vor continua în zilele următoare în cele șapte protoierii din județele Buzău și Vrancea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…