În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se apropie de final Concursul național „Crezul Meu”

Concursul național de oratorie creștină „Crezul Meu” se apropie de final și în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Cei șapte elevi câștigători ai etapei la nivel de protopopiat susțin astăzi, 5 mai, în Paraclisul arhiepiscopal „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din Curtea de Argeș, proba în urma căreia va fi desemnat reprezentantul eparhiei la Festivitatea de premiere din București, de pe 21 mai.

Informații cu privire la acest concurs aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului: „Cele două sinoade au elaborat sub puterea Duhului Sfânt acest Crez extraordinar, sfânt și dumnezeiesc, deoarece este Însăși lucrarea Duhului Sfânt. De fiecare dată când rostim Crezul noi recapitulăm din punct de vedere istoric, religios, mistic și duhovnicește credința dreaptă în Dumnezeu”, informează TRINITAS TV.

Alte detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ciprian Necula: „În fața Înaltpreasfințitului Părinte Calinic vor fi prezentate eseurile realizate de cei șapte copii asupra Mărturisirii de Credință. Cea mai bună lucrare va fi aleasă, iar câștigătorul va merge pe data de 21 mai în București, la Catedrala Patriarhală unde va primi din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel distincția ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’. Astăzi, cei șapte participanți din concurs vor primi premii din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic”.

Comentarii Facebook


Știri recente