În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului elevii seminariști au susținut examenul de atestat

În cadrul Seminarului „Neagoe Vodă Basarab” din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a desfășurat astăzi, 26 mai, examenul de certificare a competențelor profesionale, potrivit metodologiei. Cei 49 de elevi din cele două clase terminale ale instituției de învățământ teologic au fost examinați de o comisie prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Sabin Stancu, Directorul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș: „Ne-am bucurat pe parcursul examenului de prezența Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. În desfășurarea examenului a permis ca elevii seminariști să-și etaleze cunoștințele și deprinderile dobândite în cei patru ani de studiu, venind acest examen ca o încununare a activității lor de studiu și de aprofundare a învățăturii Bisericii noastre ortodoxe. Nădăjduim ca seminariștii noștri să își continue studiile în Facultățile de Teologie din cadrul Patriarhie Române, bucurându-se astfel de binecuvântarea lui Dumnezeu”.

Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș funcționează în prezent cu 6 clase, având două specializări: Teologie pastorală și Patrimoniu Cultural.

Comentarii Facebook


Știri recente