In aceste zile, la Centrul Cultural-Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ din Durau se desfasoara o conferinta de lucru cu totul speciala.

La Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ din Durau, din judetul Neamt, va avea loc astazi si maine Conferinta de lucru pentru factorii de decizie si specialisti implicati in domeniul dezvoltarii rurale in Romania.

Conferinta este organizata de Mitropolia Moldovei si Bucovinei – Sectorul ‘Misiune si Prognoza Social-Pastorala’ in parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Internationala al Guvernului Marii Britanii(UK).

Participantii sunt specialisti din judetele Vaslui, Botosani, Iasi si Neamt, dar si specialisti la nivel national si international. Perspectiva comunitara va fi prezentata de experti de la Comisia Europeana si din tari membre UE (Uniunea Europeana).

In prima zi a Conferintei vor fi discutate aspecte referitoare la dezvoltarea rurala in cadrul regional, national si european, urmand ca a doua zi, discutiile sa fie concentrate pe grupe de lucru asupra activitatilor la nivel comunal si judetean din regiunea de Nord-Est a Romaniei.

Domnul consilier Andrei Darlau, seful Sectorului ‘Misiune si Prognoza Social-Pastorala’ ne-a vorbit despre importanta dezvoltarii rurale: ‘Biserica Ortodoxa Romana doreste sa se implice in tot ceea ce inseamna viata comunitatii in care activeaza. In Moldova exista o importanta populatie rurala, numeroasa, si, in acelasi timp, asa cum va spune si Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in cuvantul de deschidere la aceasta Conferinta, spatiul rural este un depozitar al Traditiei, in general, al traditiilor spirituale, materiale, etnice ale poporului roman. Deci, spatiul rural nu este privit doar ca un simplu loc in care se desfasoara activitatile agricole, ci intr-un sens mult mai larg: este locul in care se pastreaza traditiile, in care traiesc oameni ce sunt profund atasati de aceste traditii si de Biserica.’

Comentarii Facebook


Știri recente