In aceasta seara s-a incheiat saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor

La Iasi, ultima slujba comuna din octava de rugaciune din acest an s-a desfasurat la Biserica ortodoxa ‘Sf. Apostoli Petru si Pavel’ – Barboi. Slujba a fost oficiata de catre parintele paroh si protopop al Protopopiatului Iasi I, Constantin Andrei, iar cuvantul de invatatura a fost rostit de catre pr. Iosif Dorcu, decanul Decanatului Romano-Catolic de Iasi. Printre cei care s-au rugat impreuna pentru unitate s-au numarat si pr. Nicolae Dascalu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor, pr. Ciprian Apetrei, directorul postului de radio Trinitas al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, pr. Cornel Cadar, purtator de cuvant al Diecezei Romano-Catolice de Iasi etc. In cuvantul de intampinare, parintele protopop Constantin Andrei a evidentiat importanta rugaciunilor comune pentru unitatea crestinilor: ‘Intalnirea din seara aceasta nu este o intalnire oarecare, este o rugaciune. Rugaciunea are un sens sacru. Cand ne adresam unui semen de-al nostru, nu ne adresam cu o rugaciune, ci cu o rugaminte. Numai lui Dumnezeu ne adresam in rugaciune si ea exprima convorbirea noastra, dialogul nostru cu Dumnezeu si asa cum am vazut timp de o saptamana de zile, atat in Biserica Ortodoxa, cat si in Biserica sora, ne-am intalnit si ne-am rugat impreuna pentru unitatea credintei. Se stie ca in rugaciunile noastre duminicale si in toate celelalte rugaciuni pe care le facem, exista o cerere, pe care il rugam pe Bunul Dumnezeu ca sa ne duca spre aceasta unitate a credintei, pentru ca este un Dumnezeu, o credinta, un botez, un Tata al nostru, al tuturor’.

In cuvantul de invatatura, pr. Iosif Dorcu, decanul Decanatului Romano-Catolic de Iasi, a facut referire la tema saptamanii de rugaciunii din acest an ‘Unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si eu in mijlocul lor’: ‘Citatul pe care il avem in acest an pentru saptamana de rugaciune este ‘Unde doi sau trei se aduna in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor’, si cuprinde doua elemente de baza: primul, este rugaciunea in comun. Nu se poate ca o rugaciune comuna, conform Evangheliei, sa nu aiba ascultare la Dumnezeu, dar mai mult decat atat este vorba de prezenta lui Dumnezeu. Noi, in biserica, in crestinism, cunoastem mai multe feluri, mai multe prezente ale lui Dumnezeu. Iata, de ce, as spune ca un castig mare de tot al acestei saptamani este tocmai comuniunea: ne intalnim si ne rugam’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…