In aceasta saptamana are loc la Alba Iulia intalnirea reprezentantilor radiourilor crestine ortodoxe din Romania

Programul complex al manifestarilor cuprinde atat intalnire cu ascultatorii cat si cu reprezentantii altor posturi de radio crestine din Romania. Ziua de astazi este pentru Radio Reintregirea din Alba Iulia ‘ziua portilor deschise’, ascultatorii avand posibilitatea de a vizita studioul de emisie, redactia si studioul de productie al radioului.

Maine va avea loc o masa rotunda cu intalnirea reprezentantilor celor patru radiouri ortodoxe din Romania care emit in prezent: Radio Trinitas din Iasi, Radio Renasterea din Cluj, Radio Reintregirea din Alba Iulia si Radio Ortodoxia din Brasov. De asemenea, vor mai participa si reprezentanti din alte doua centre eparhiale, Constanta si Craiova, unde se spera ca intr-un viitor nu prea indepartat sa emita alte doua posturi de radio ortodoxe. La intalnire se vor dezbate startegiile unei mai bune colaborari intre aceste posturi de radio.

Miercuri, 28 mai, se va organiza o intalnire cu reprezentantii mass-mediei locale pentru a vedea cum este reflectat evenimentul religios in presa locala, iar seara va avea loc o intalnire culturala cu colaboratorii de la emisiunile culturale difuzate la Radio Reintregirea.

In ziua de joi se va organiza un spectacol de muzica folk, de chitara clasica, poezie si pantonima, spectacol intitulat ‘Pentru prieteni’, care va fi urmat vineri, 29 mai, de un concert de muzica religioasa care se va desfasura in Catedrala Reintregirii din Alba Iulia. La acest concert, transmis in direct de postul de radio Reintregirea, vor participa corurile Facultatii de Teologie si Seminarului Teologic din Alba Iulia.

Zilele de 31 mai si 1 iunie vor fi dedicate copiilor: sambata va fi organizat un spectacol purtand titlul ‘Orele copilariei’, cu participarea micilor ascultatori ai emisiunii ‘Paharelul cu nectar’, iar duminica dupa amiaza, desene pe asfalt cu copii din Alba Iulia.

Asa cum ne-a declarat parintele diacon Sabin Voda, directorul portului de Radio Reintregirea, scopul organizarii acestor manifestari este realizarea unei apropieri mai bune de ascultatorii radioului, in vederea imbunatatirii ulterioare a calitatii emisiunilor, in vederea efectuarii unor eventuale modificari in grila de programe, pentru a oferi fidelilor ascultatori tipurile de emisiuni pe care acestia si le doresc.

Comentarii Facebook


Știri recente