In aceasta Duminica, Raspunsurile la Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala Mitropolitana din Iasi au fost date de catre Corul ‘Basileus’.

In fiecare Duminica de dupa Invierea Domnului nostru Iisus Hristos, pana la Sarbatoarea Inaltarii Domnului, raspunsurile la slujbele Sfintei Liturghii ce se vor oficia la Catedrala Mitropolitana din Iasi vor fi date de corurile Seminariilor Teologice Ortodoxe din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor.

La slujba din Duminica Sfantului Apostol Toma, raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de Corul ‘Basileus’ al Seminarului Teologic Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi.

In cadrul unui interviu acordat postului de Radio TRINITAS, Parintele Profesor Dragos Bahrim – Directorul Seminarului Teologic Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ a facut o scurta prezentare a Corului ‘Basileus’, precum si a cantarilor de la Sfanta Liturghia din aceasta duminica: ‘Corul ‘Basileus’ al Seminarului Teologic Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi a fost organizat si condus, inca de la inceput, de Parintele Profesor Florin Bucescu, urmarind indeaproape activitatea lui. prin acest Cor s-au perindat mai multe generatii de elevi seminaristi. De 2 ani de zile, Corul ‘Basileus’ este condus si dl. Profesor Ilie Hrubaru care si-a dedicat o buna parte din activitatea dumnealui pentru formarea acestui Cor. Raspunsurile care s-au dat astazi la Sfanta Liturghie au fost alese cu mare grija, mare parte apartinand Parintelui Profesor Florin Bucescu si au fost armonizate pentru cor de regretatul maestru Vasile Spatarelu de la Conservatorul din Iasi.’

Raspunsurile la Sfanta Liturghie din Duminica Mironositelor ce va fi oficiata la Catedrala Mitropolitana din Iasi vor fi date de Corul Seminarului Teologic Ortodox ‘Sfanta Cuvioasa Parascheva’ de la Manastirea Agapia.

In Duminicile urmatoare, raspunsurile la Sfintele Liturghii vor fi date de Corurile Seminariilor Teologice Ortodoxe, ‘Sfintii Imparati Constantin si Elena’ din Piatra Neamt, ‘Sfantul Gheorghe’ din Botosani si ‘Sfantul Ioan Iacob’ din Dorohoi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…