Împreună să ne cunoaștem tradiția și valorile creștine, la Mănăstirea Izbuc

Zilele acestea se desfășoară la Mănăstirea Izbuc tabăra de creație religioasă Împreună să ne cunoaștem tradiția și valorile creștine. Prima serie a taberei din acest an s-a desfășurat între 30 iunie și 6 iulie, reunind 35 de elevi de gimnaziu de la diferite școli din județul Bihor, după cum ne informează TRINITAS TV. Copiii participanți sunt selectați în funcție de starea socială a familiilor din care provin și rezultatele la învățătură și purtare obținute în ultimul an școlar.

Programul evenimentelor de la Mănăstirea Izbuc cuprinde slujbe religioase, ore de cateheză și concursuri pe teme religioase, menite să educe pe cei mici în spiritul valorilor creștine. Totodată, sunt organizate drumeții, ateliere de pictură, întreceri sportive și vizionări de filme artistice și documentare.

„Mănăstirea noastră este gazda taberei de creație religiosă încă din vara anului 2008. Obștea mănăstirii s-a îngrijit ca nimic să nu le lipsească elevilor, într-o amosferă duhovnicească și liniște sufletească, pentru dezvoltarea lor spirituală”, a spus preacuviosul arhim. Mihail Tărău, exarh și stareț al Mănăstirii Izbuc.

Tabăra de la Mănăstirea Izbuc, ajunsă la cea de a patra ediție, este organizată sub egida Fundației „Ioan și Veturia Candrea” a Episcopiei Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente