‘Impreuna impotriva traficului de fiinte umane’

In prezenta PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la resedinta patriarhala din Bucuresti s-a derulat astazi seminarul international ‘Impreuna impotriva traficului de fiinte umane’. Evenimentul este organizat de catre Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania, Comisia Bisericilor din Europa pentru Migratie, Patriarhia Romana, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Prevenirea Traficului de Fiinte Umane si Monitorizare a Asistentei Acordate Victimelor Traficului. La acest seminar participa si IPS Nifon, arhiepiscopul Targovistei, care ne-a subliniat rolul deosebit pe care Biserica, impreuna cu autoritatile si alte institutii neguvernamentale, il are in combaterea acestui flagel: ‘De ce Biserica Ortodoxa se implica? Pentru ca, noi trebuie sa aparam integritatea fiintei umane si, intai de toate, prevenirea caderii acestor victime este de o importanta extraordinara. Preotii si scolile teologice au un rol deosebit de important. Apoi, colaborarea Bisericii cu celelalte ONG-uri, cu autoritatile de stat, Politia, este foarte importanta, iar in preeznta PF Patriarh, a reprezentantilor Ministerului Administratiei si Internelor, ai Ministerului Justitiei si alte persoane delegate din partea autoritatilor, toata aceasta prezenta este deosebit de importanta’.

IPS Nifon ne-a mentionat si proiectele pe care Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania le deruleaza impotriva traficului de fiinte umane: ‘Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania, AID-rom inseamna, de fapt, Bisericile noastre, colaborarea dintre Bisericile care compun aceasta Asociatie Ecumenica si avem niste proiecte pilot foarte concrete, in diferite Centre eparhiale, in sensul ca se dezvolta niste seminarii sau conferinte cu preotii in legatura cu aceasta tema. Prin urmare, la Iasi este deja un centru pilot, la Targoviste, la Timisoara si la Bucuresti’.

Seminarul de astazi de la resedinta patriarhala reuneste si peste 50 de participanti din tarile Uniunii Europene si din Europa de Est, reprezentanti ai Ministerelor Administratiei si Internelor si Justitiei, precum si experti in domeniu din Romania si jurnalisti implicati in lupta impotriva traficului de fiinte umane. In cadrul acestui eveniment este prevazuta si prezentarea Agentiei Nationale pentru Prevenirea Traficului de Fiinte Umane si Monitorizare a Asistentei Acordate Victimelor Traficului, precum si lansarea oficiala a campaniei ‘STOP SCLAVIEI IN EUROPA’.

Comentarii Facebook


Știri recente