Implicarea tinerilor în Protecția Mediului

La Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus din Arhiepiscopia Sibiului se desfășoară în perioada iulie – august proiectul „Tineretul implicat în activități de ecologizare și protecție a mediului”, informează TRINITAS TV. Peste 1300 de elevi și studenți sunt așteptați la Academia Sâmbăta de la Mănăstirea Brâncoveanu, unde vor participa la tabere tematice de mediu.

Proiectul este realizat la inițiativa Asociației Române pentru Cultură Educație și Sport și cofinanțat de Ministerul Mediului și Pădurilor, prin Administrația Fondului de Mediu.

„Asociația ARCES este o asociație non-profit care urmărește o serie de specialiști care și-au pus gândurile împreună pentru a concepe programe majore naționale care să fie în beneficiul public. Proiectul prevede ecologizarea unor zone din județul Brașov prin colectarea pet-urilor și deșeurilor, strângerea acestora în saci menajeri și, cu ajutorul primăriei din Sâmbăta de Sus, transportul acestor deșeuri la groapa de gunoi”, a spus Bogdan Aligică, reprezentant ARCES.

„Inițial, am avut o relație strict de consultanță pentru realizarea acestui program, ulterior a devenit pentru noi o dorință majoră și o datorie de suflet să ne implicăm total pentru aducerea celor 1300 de copii din toată România împreună cu voluntarii ARCES aici la Sâmbăta de Sus”, a precizat Elisabeta Perșinaru, director Departamentul Juridic – Agenția Română de Consultanță.

Proiectul urmărește creșterea gradului de educație ecologică a tinerilor prin conferințe tematice și acțiuni de colectare a deșeurilor coordonate de instructorii și voluntarii ARCES.

Participanții sunt repartizați în opt grupe, potrivit celor opt euro-regiuni de dezvoltare ale României.

Comentarii Facebook


Știri recente