Implicarea Sectorului Social-Medical al Arhiepiscopiei Iasilor in desfasurarea hramului Sf. Cuvioase Parascheva de la Iasi

Sectorul Social-Medical al Arhiepiscopiei Iasilor va oferi ajutor medical si in acest an pelerinilor care vin sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si ale Sf. Ioan Gura de Aur. Echipe specializate vor fi permanent in mijlocul pelerinilor, le vor da indicatii cu referire la punctele de prim ajutor si le vor acorda gratuit ingrijiri medicale daca va fi cazul. Mai multe amanunte despre organizarea acestor servicii medicale ne-a oferit pr. Ion Serban, inspector in cadrul Sectorului Socio-Medical al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘Vor fi organizate servicii de prim ajutor, medici de garda, in urmatoarele locatii: la Dispensarul Policlinic ‘Sf. Apostoli Petru si Pavel’ situat pe B-dul. Stefan cel Mare si Sfant, langa Mitropolie, tratamentele fiind asigurate gratuit. Un alt centru de prim ajutor va fi organizat si in curtea Mitropoliei, in spatiul in care a functionat cabinetul stomatologic ‘Sf. Pantelimon’. La aceste unitati medicale vor fi distribuite si medicamente si celelalte materiale necesare activitatii de urgenta. Un alt centru de prim ajutor va fi organizat si la Centrul de Diagnostic si Tratament ‘Providenta’.

Pe langa echipele specializate de medici care se vor afla in mijlocul pelerinilor, in curtea Catedralei mitropolitane si in imprejurimi, vor fi amplasate ambulante pentru a prelua cat mai repede eventualele cazuri care necesita ingrijiri medicale ample ce pot fi oferite numai la spital, dupa cum ne-a spus tot pr. inspector Ion Serban: ‘Centrul Medical ‘Providenta’ are in dotare si o serie intreaga de ambulante medicalizate care vor fi amplasate in curtea interioara a Mitropoliei si la Dispensarul Policlinic ‘Sf. Apostoli Petru si Pavel’. De asemenea, avem colaborarea Serviciului de Ambulanta Iasi care va amplasa si anul acesta o ambulanta in fata portii ‘Sf. Parascheva’ si o alta in fata portii ‘Sf. Gheorghe’, in curtea interioara a Mitropoliei’.

Nu in ultimul rand, pr. inspector Ion Serban da si cateva sfaturi pelerinilor care vor veni la Iasi sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si ale Sf. Ioan Gura de Aur, pentru a preveni aparitia unor cazuri ce necesita ingrijiri de urgenta: ‘Sfatul nostru este ca pelerinii sa poarte la dansii medicatia necesara pe care unii dintre ei o au prescrisa si de a respecta informatiile pe care le vor da unitatile deja gandite de Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Noi vom avea pliante ce vor directiona pelerinii spre unitatile noastre de prim ajutor. Totodata, este bine sa asculte de toti cei care vor veni, chiar la randul pe care il vor forma spre moastele Sf. Cuv. Parascheva, cu ceai cald si medicamente de prima necesitate. Vom avea o serie intreaga de voluntari de la Crucea Rosie care vor merge pe tot parcursul randului format pentru a da o serie intreaga de sfaturi legate de medicatie, de tratament, de alimentatie rationala’.

Comentarii Facebook


Știri recente