Implicarea preoților în dezvoltarea de noi proiecte sociale

La sediul Arhiepiscopiei Alba Iuliei a avut loc astăzi, 4 martie, lansarea oficială a proiectului Implicarea preoților și a comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Au fost de față, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei al Alba Iuliei, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Aradului, ai Arhiepiscopiei Timișoarei, ai Episcopiei Caransebeșului și reprezentanți ai Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

„Slujirea socială este de mare importanță. Faptul că îi veți învăța pe preoți și pe cei din consiliile parohiale să scrie proiecte este un lucru foarte bun, mai ales într-o lume săracă precum a noastră. Dacă proiectele vor fi aprobate și vom ajuta pe oameni, mare lucru vom face. Modul acesta de a-i sluji pe oameni, implicit ne duce la slujirea lui Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei referitor la acest proiect.

Prin acest proiect se dorește sprijinirea persoanelor cu dizabilități, a copiilor și tinerilor, precum și ajutorarea familiilor aflate în comunități sărace.

„Acum suntem în situația în care începem să punem la punct programul pentru următoarea perioadă, începerea cursurilor de formare pentru preoți sau reprezentanți din partea comunităților parohiale, urmând ca aceste cursuri să se desfășoare pe parcursul întregului an”, a spus pr. Ovidiu Panaite, Manager de Proiect Arhiepiscopia Alba Iuliei.

„Deja la sfârșitul lunii martie va începe procesul de formare a celor 460 de preoți sau reprezentanți ai parohiilor în ocupația manager de proiect”, după cum a spus pr. Mircea Bupte, Consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

Atenția va fi îndreptată, de asemenea, spre susținerea de programe educativ-formative de educație extracurriculară în școli pentru dezvoltarea de abilități, competențe și responsabilități în rândul elevilor.

Comentarii Facebook


Știri recente