Implicarea în social dezbătută la Timișoara

La sfârșitul săptămânii anterioare a avut loc la Timișoara o nouă întâlnire a echipei manageriale cu responsabilii județeni din cadrul proiectului „Implicarea clerului și a membrilor comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iuliei”, fiind prezenți și consilierii sociali din Arhiepiscopia Timișoarei, P.C. Pr. Cristian Pavel, respectiv din Arhiepiscopia Alba Iuliei, P.C. Pr. Nicolae Ignat, după cum ne-a precizat Pr. Mircea Bupte.

Discuțiile s-au axat pe prezentarea situației actuale a implementării proiectului, în luna a șasea din anul II și graficul de activități pe următoarele luni, prezentarea situației financiare în proiect, detalii privind documentele specifice fiecărei activități menționate în programul de activități, situația derulării cursurilor operator calculator, stadiul actual al îndeplinirii indicatorilor și obiectivelor din proiect, precum și menționarea activităților care necesită o accelerare a ritmului de lucru.

Astfel, s-a constatat că până în acest moment există un număr de 614 beneficiari aflați în diferite situații de risc și consiliați, ajutați în ocuparea unui loc de muncă, înscriși la cursurile operator calculator, au fost scrise și depuse spre finanțare 66 proiecte social-economice, au fost realizate 76 diagnoze comunitare și au fost încheiate 77 parteneriate la nivelul celor șase județe implicate în proiect.

Au fost exprimate cu acest prilej dorințe de implicare în proiecte și parteneriate de interes local și regional a managerilor de proiect care au participat la cursuri în anul I de derulare a proiectului, pentru ca în felul acesta slujirea în folosul semenilor să reprezinte utilitatea reală de care aceștia au nevoie în perioada dificilă prin care trec.

Proiectul „Implicarea clerului și a membrilor comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iuliei” este implementat de Arhiepiscopia Aradului, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei, Episcopia Devei și Hunedoarei, Episcopia Caransebeșului și Asociația Filantropia Alba Iulia, în cadrul Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.2 „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

Comentarii Facebook


Știri recente