Implementarea proiectelor catehetice în Bistrița-Năsăud

În protopopiatele Bistrița și Năsăud au avut loc astăzi, 7 aprilie, întâlnirile cu formatorii grupurilor de lucru pentru implementarea proiectelor Hristos Împărtășit Copiilor!și Alege Școala!, informează Radio Renașterea. Din fiecare protopopiat au fost convocați câte 30 de preoți din parohiile care au număr mare de copii și tineri în cuprins, care să poată fi implicați în acțiunile de catehizare și alte manifestări care vor fi organizate. Pentru implementarea proiectelor în Bistrița și Năsăud, la prima întâlnire de lucru au participat pr. prof. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, formator în cadrul proiectelor, și pr. Liviu Vidican, inspector pe catehizare la nivelul Arhiepiscopiei Clujului. După o primă secțiune în care pr. prof. Constantin Necula le-a vorbit preoților despre importanța majoră a acestui proiect, s-a trecut la etapa următoare de dezvoltare și completare a unor acte necesare înregistrării grupurilor țintă.

„Se angajează la un efort de identificare a copiilor cu probleme de abandon școlar, identificarea problemelor care se ivesc în pastorația lor și, nu în ultimul rând, de selecție a celor 60 de specialiști în formare care se vor naște din acest proiect, dintre preoți și profesori de religie și a celor peste 180 de copii care vor participa pe parcursul a doi ani la tabere de creație. I-am văzut pe preoți emoționați de prezentarea proiectului, dar, mai cu seamă, dispuși să se înscrie în cadrul lui. Preoții sunt veriga de bază a acestui proiect”, a declarat pr. prof. Constantin Necula.

Întâlnirea a avut loc mai întâi în protopopiatul Bistrița, unde cei 30 de preoți convocați au primit toate informațiile necesare pentru a aplica proiectele în parohiile lor. Un interes deosebit au prezentat și preoții din protopopiatul Năsăud pentru găsirea de noi mijloace de catehizare a tinerilor. Au fost prezenți la întâlnirile de astăzi și cei doi protopopi, pr. Alexandru Vidican de la Bistrița și pr. Ioan Dâmbu de la Năsăud.

Comentarii Facebook


Știri recente