Împărtășania, medicamentul cel mai prețios

Creștinii încă n-au înțeles că Sfânta Împărtășanie este una dintre tainele obligatorii ale Bisericii. Cei mai mulți nu se împărtășesc cum ar trebui.

Creștinii încă n-au înțeles că Sfânta Împărtășanie este una dintre tainele obligatorii ale Bisericii. Cei mai mulți nu se împărtășesc cum ar trebui. Bătrânul Filotei zicea referitor la acest subiect: „Din necredință și lipsă de evlavie, unii nu se împărtășesc deloc. Alții, din ignoranță, lipsă de credință și neglijență, prin lipsa de dragoste adevărată și curată față de Dumnezeu, se împărtășesc o dată sau de două ori pe an. Și atunci din obișnuință, fără frică de Dumnezeu, fără credință și fără dragoste. Este o situație tristă și vrednică de plâns când preotul, deschizând ușile împărătești, îi poftește pe credincioși să se împărtășească și nimeni nu se apropie!”

(Mitropolitul Andrei Andreicuț pe atunci Arhiepiscopul Alba Iuliei, Mai Putem Trăi Frumos? – pledoarie pentru o viață morală curată, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2004, p. 62) – Articol postat pe doxologia.ro la data de 8 ianuarie 2014.

Comentarii Facebook


Știri recente