Împărații Ortodoxiei sărbătoriți la Satu Mare

Peste 2000 de credincioși au participat, astăzi, 21 mai 2012, la hramul Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Satu Mare. Sfânta Liturghie a fost oficiată în demisolul lăcașului de cult de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

„Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Satu Mare a luat ființă acum 20 de ani și încă de la început a fost păstorită de părintele Ioan Socolan, care astăzi este protoiereul Sătmarului. Evoluția lucrărilor la această impresionantă biserică cu dimensiuni de catedrală a fost când mai înceată, când mai grăbită. Astăzi, însă, avem bucuria că se slujește în acest demisol unde se adună câteva mii de oameni din această parte a municipiului Satu Mare, iar biserica a ajuns la acoperiș”, a spus Preasfinția Sa.

Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în anul 1990.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…