Îmbrăcăminte pentru familiile sărace din Sibiu

Arhiepiscopia Sibiului, în colaborare cu Societatea de Cruce Roșie din România, filiala Sibiu, au oferit ajutoare câtorva familii sărace din cartierul sibian Țiglari. Această acțiune de ajutorare a avut loc luni, 26 noiembrie 2012, la capela Parohiei „Iosefin III” de lângă biserica parohială în construcție, pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeii, după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro. Delegația Arhiepiscopiei Sibiului a fost formată din consilierul social, pr. Nicolae Rusu și inspectorul din cadrul Departamentului Social eparhial, Marius Talmațchi. La capela amintită au venit câteva familii din parohie cu probleme sociale, dar și un grup de voluntari de la Crucea Roșie Sibiu, condus de directoarea filialei, Raluca Morar. Pr. Nicolae Rusu și parohul de la Inferior III, părintele Marian Răduleț au oficiat o slujbă de mulțumire, urmată de un cuvânt de învățătură rostit de consilierul social de la Sibiu.

„Dumnezeu a lăsat lucrurile bine rânduite în lume, iar femeia este binecuvântată de Dumnezeu pentru a aduce viață pe pământ. Femeia este întărită de Dumnezeu pentru a-și educa urmașii, astfel încât copii noștri să devină credincioși buni ai Bisericii noastre și fii ai neamului nostru românesc”, a sublinait pr. Rusu.

Ajutoare din Norvegia

Voluntarii de la Crucea Roșie Sibiu au împărțit apoi, pachetele cu îmbrăcăminte, iar preoții le-au împărțit iconițe și cruciulițe și au trnasmis mesajul de binecuvântare și de îmbărbătare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Îmbrăcămintea oferită familiilor din Țiglari au venit din partea unei instituții de binefacere din Norvegia. „Există un parteneriat între Arhiepiscopia Sibiului și Crucea Roșie Sibiu, în urma căruia încercăm să ajutăm familiile cu nevoi din parohii. Îmbrăcămintea a venit din Norvegia, cu ajutorul Fundației „Romania Help”, care adună ajutoare de două ori pe an doar pentru țara noastră”, ne-a spus directoarea Raluca Morar. Ajutoare din partea celor doi parteneri vor primi în acste zile și familiile cu nevoi din Parohiile Fofeldea și Țichindeal, județul Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente