Ieșenii sunt așteptați sâmbătă la pelerinajul de Florii

Protopopiatul Iași 1, Protopopiatul Iași 2, parohia Bărboi, Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Centrul eparhial Iași vor organiza sâmbătă, 7 aprilie, pelerinajul de Florii, informează „Ziarul Lumina”.

Traseul pelerinajului din Sâmbăta lui Lazăr, care va începe de la ora 16:45, va fi următorul: Biserica ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ – Bărboi – str. Costache Negri – Biserica ‘Sfântul Sava’ – Mănăstirea ‘Sfinții Trei Ierarhi’ – Catedrala mitropolitană din Iași.

Pelerinajul va fi precedat de Vecernia unită cu Litia, care va fi oficiată în Biserica Bărboi de la ora 15:30. La finalul acestei slujbe se va citi rugăciunea de binecuvântare a ramurilor.

După cum ne-a relatat pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2, la procesiune sunt așteptați să participe în jur de 100 de preoți din protopopiatele Iași 1 și Iași 2. După ce soborul de preoți va ajunge în Catedrala mitropolitană, credincioșii se vor închina moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva.

La pelerinaj vor participa ca în fiecare an elevi de la mai multe școli din Iași, însoțiți de profesorii de religie, studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din Iași și membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) – filiala Iași. Pe scările din fața Bisericii Bărboi și în fața Catedralei mitropolitane, grupurile de elevi de la școlile ieșene vor susține concerte de cântări religioase și colinde specifice Floriilor și perioadei Postului Mare. Pelerinaje de Florii vor fi organizate în celelalte protopopiate ale Eparhiei Iașilor, dar și în unele parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente