Ieri a fost inaugurata o noua sala din cadrul Asezamintului Medical Socio-Caritativ ‘Providenta’, din Iasi

Evenimentul s-a petrecut in prezenta IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Dupa ce anul trecut a fost inaugurata sala ‘Sfantul Stefan cel Mare’, ieri a fost randul salii ‘Dr. Paul van Saanen’ sa gazduiasca prima intrunire. Primii oaspeti ai acestei sali au fost absolventii promotiei 2005 a Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’, din Iasi, care au sustinut aici cursul festiv, in prezenta IPS Parinte Mitropolit Daniel si a profesorilor institutiei.

In cuvintul adresat absolventilor, IPS Daniel a explicat mai intii motivul pentru care noua sala poarta numele unui fost medic roman care a profesat in Elvetia: ‘Dr. Paul van Saanen a fost un foarte bun roman, care si-a iubit tara, a fost medic in Elvetia si a ajutat foarte multi romani; mama dansului, Anamaria, a fost un pedagog foarte bun, o crestina foarte buna, pe care noi am cunoscut-o personal’.

IPS Parinte Mitropolit Daniel a vorbit apoi despre contextul in care a fost infiintat Asezamintul Medical Socio-Caritativ ‘Providenta’, dar si despre activitatile care se deruleaza deja in cadrul centrului de diagnostic si tratament si in cadrul dispensarului, precum si la cele care vor fi organizate in cadrul Centrului de Informare si Educatie Medicala Providenta: ‘Are dotare, laboratoare de radiologie, partial el lucreaza. Are si o capacitate de 35-40 de locuri, cu unl, doua sau trei paturi maxim. Este un centru de diagnostic foarte modern, organizat dupa stilul elvetian si german. Domnul doctor van Saane, impreuna cu prieteni de-ai lui, ne-au ajutat sa cumparam o mare parte din aparatura. Pe terenul de langa acest spatiu de diagnostic, dorim sa facem un centru medical preventiv, adica sa educam pe oameni cum sa evite boala, nu cuum sa se vindece de ea sa se fereasca de ea, dar si centru de conferinte medicale, pentru congrese medicale, multe alte intalniri, care pot sa fie si culturale’.

Dupa cursul festiv al absolventiilor Facultatii de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloaie din Iasi, promotia 2005, intr-o alta sala a Asezamintului Medical Socio-Caritativ ‘Providenta’, IPS daniel i-a felicitat pe toti angajatii Institului Cultural Misionar Trinitas.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…