Ierarhii ortodocși canonici din Germania au slujit la Catedrala Mitropoliei Ortodoxe Românești din Nürnberg

În a doua duminică din Postul Mare, la Catedrala Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, în Nürnberg astăzi, 28 februarie, un sobor alcătuit din toți Episcopii ortodocși canonici din Germania a celebrat Sfânta Liturghie. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim și de Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Sofian Brașoveanul au mai slujit și Înaltpreasfințitul Părinte Augoustinos, Mitropolitul ortodox grec al Germaniei, Înaltpreasfințitul Părinte Marc, Arhiepiscopul rușilor din diaspora și Preasfințitul Părinte Constantin, Episcopul ortodocșilor sârbi din Germania.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a oferit mai multe informații: „Ne-am bucurat cu deosebire de a avea în mijlocul nostru, aici la Nürnberg, pe toți Episcopii ortodocși din Germania împreună cu mulți preoți din toate parohiile ortodoxe din Nurenberg, diaconi și foarte mulți credincioși, cred că au fost în jur de 500 credincioși prezenți. A fost săvârșită o Sfântă Liturghie minunată cântată de tineri ortodocși români veniți de la Munchen, de la Leipzig și din alte părți, care au încântat pe toți cei prezenți prin vocile lor frumoase”, informează TRINITAS TV.

Ierarhii au transmis credincioșilor, după săvârșirea Sfintei Liturghii, un mesaj de pace și un îndemn la nevoință, bunătate și milostenie în vremea Postului Mare: „S-a adresat tuturor credincioșilor o scrisoare pastorală în legătură cu perioada Postului Mare, care o trăim zilele acestea. În această scrisoare Episcopii ortodocși din Germania îndeamnă pe toți credincioșii ortodocși să țină rânduiala postului după Tradiția creștin Ortodoxă, să se roage mai mult, să se spovedească, să meargă regulat la Biserică și să facă mai mult bine, căci pentru aceasta suntem chemați cu toții, să înmulțim binele în familie, în societate, în lume”.

Evenimentul a marcat și începutul reuniunii Comisiei Bisericii Ortodoxe din Germania, din care fac parte toți episcopii ortodocși canonici și delegați ai lor din această țară.

Comentarii Facebook


Știri recente