Ierarhi din diaspora românească la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă s-a aflat, astăzi, 19 februarie 2012, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, a treia din perioada Triodului. La Catedrala patriarhală, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, alături de Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix, și de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae a ținut și un cuvânt de învățătură.

„Sfânta Biserică ne îndeamnă în această duminică a treia a Triodului să luăm aminte la faptele noastre căci la sfârșitul veacurilor Hristos Domnul va veni întru slavă și ne va judeca pe fiecare după faptele, după gândurile, după modul cum L-am căutat pe Dumnezeu și ne-am aplecat privirea către semenul nostru. Cei care i-au îmbrăcat pe sărmani, au dat de mâncare celor înfometați, i-au cercetat pe cei bolnavi și în temniță vor intra întru Împărăția cea veșnică pregătită celor aleși ai Domnului. Ceilalți care nu au făcut aceste fapte vor primi pedeapsa cea veșnică”.

În zilele noastre, a mai arătat Înaltpreasfinția Sa, numărul oamenilor aflați în nevoi și suferință este din ce în ce mai mare.

„Sunt multe trebuințe în lumea noastră, este multă sărăcie, este multă boală și poate că nu avem totdeauna cum să ajutăm material pe cel aflat în neputință. Dacă nu avem mulți bani putem să-l ajutăm cu cuvântul și cu vorba pe cel care se află în neputință. Putem să ne aplecăm să-i întindem o mână să nu se mai simtă singur. Putem să îl însoțim o vreme ca să îi ridicăm greutatea acestei mari poveri care este singurătatea”.

Duminica aceasta mai este numită și a Lăsatului Sec de Carne. Începând de mâine, creștinii ortodocși intră în Săptămâna Albă. Postul Mare sau al Sfintelor Paști va începe, anul acesta, luni, 27 februarie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…