Icoane și recital de poezii religioase la Școala Centrală din București

În Ziua Înălțării Domnului, la Școala Centrală din București, copiii din ciclul primar, gimnazial și liceal au pregătit un mic recital de poezii și o frumoasă expoziție de icoane pe sticlă și desene. Sub îndrumarea profesoarelor de religie de aici, Mihaela Stoenescu și Marilena Pariș, precum și a profesoarelor Cora Stăvărescu, Mihaela Bacali, Florentina Buză și a profesorului Gabriel Ulariu, copiii au recitat poezii pe teme religioase, unele compuse de ei, și au prezentat mici scenete despre Înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos.

O mare parte din elevii prezenți la această expoziție frecventează cercul de desen al Școlii Centrale, unde, sub îndrumarea profesoarei de franceză Mihaela Bacali, copiii învață meșteșugul de a picta icoane pe sticlă, informează „Ziarul Lumina”.

La manifestare, au mai fost prezenți pr. diac. Marcel Stavără, de la Biserica ‘Icoanei’, și maica Anastasia. Părintele diacon a remarcat că ‘emoțiile copiilor – misionarii de mâine ai lui Hristos – sunt asemenea emoțiilor pe care le aveau Sfinții Apostoli când vesteau Evanghelia’. Maica Anastasia, cu o bogată experiență în educația copiilor, a vorbit despre bucuria de a-L găsi pe Dumnezeu, despre puterea rugăciunii și despre speranța în Hristos.

La sfârșitul recitalului, copiii au primit în dar cărți, oferite de Biserica Icoanei.

Comentarii Facebook


Știri recente