Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț în pelerinaj la Biserica Precista din Bacău

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț va fi dusă mâine, 9 august 2011, în pelerinaj la Biserica Precista (foto) din municipiul Bacău, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Sfânta icoană va fi adusă pentru al 12-lea an la această ctitorie ștefaniană și va rămâne în mijlocul credincioșilor până luni 15 august, când se va sărbători Adormirea Maicii Domnului, hramul bisericii.

În aceeași perioadă la biserica Precista din Bacău, credincioșii se vor putea închina și la fragmentul din moaștele Sfântului Simenon, aduse de la Mănăstirea Neamț.

În această perioadă se va oficia Acatistul Maici Domnului și Acatistul Sfântului Simeon Cuviosul, de asemenea se va săvârși Sfânta Liturghie în fiecare dimineață. Sâmbătă, 13 august, se va oficia Vecernia Mare și Litia. „Duminică pe 14 august în mijlocul nostru va veni și ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, unde vom oficia, împreună cu un sobor de preoți, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în altarul de vară. Luni se va oficia, de asemenea, Sfânta Liturghie în altarul de vară”, a precizat părintele paroh Constantin Tomozei, protopop de Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente