Icoana Maicii Domnului de la Giurgeni, spre închinare la Vaslui

Sute de vasluieni s-au închinat de duminică seara până ieri, 11 august, icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni din județul Neamț, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Icoana a fost adusă în pelerinaj la Biserica ‘Sf. Cuv. Parascheva’ din Vaslui.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, și a PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la Biserica ‘Sf. Cuv. Parascheva’ din Vaslui a fost adusă duminică icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni din județul Neamț. Icoana, scoasă în pelerinaj pentru prima dată din biserica Mănăstirii Giurgeni, a fost întâmpinată de un sobor de preoți care a oficiat Paraclisul Maicii Domnului. În fiecare dimineață s-a săvârșit Acatistul și Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, iar de la ora 19:30 s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Ieri-dimineață, credincioșii au participat la slujba Sfintei Liturghii. ‘Icoana a fost așteptată de credincioși cu lacrimi în ochi, cu lumânări aprinse și cu flori, după care a fost așezată în biserică într-un suport special pregătit. La finalul slujbei, oamenii, într-o ordine desăvârșită, s-au închinat icoanei făcătoare de minuni’, după cum a declarat pr. paroh Neculai Bădărău.

Pelerinii s-au închinat ‘cu smerenie, lăsând grija cea lumească’

Credincioșii de la parohia ‘Sf. Cuv. Parascheva’ din Vaslui și cei din alte parohii au trăit emoții deosebite, deși este pentru a cincea oară când o icoană făcătoare de minuni este prezentă în acest lăcaș de închinăciune. ‘În timpul acestor zile au trecut cu smerenie, lăsând grija cea lumească, credincioși din municipiul Vaslui și din zonele apropiate. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni a fost scoasă pentru prima dată din biserica ce o adăpostește, într-un asemenea pelerinaj’, a mai adăugat pr. paroh Neculai Bădărău.

Biserica ‘Sf. Cuv. Parascheva’ din Vaslui a fost ridicată între anii 1937-1943, piatra de temelie fiind pusă de episcopul Nifon Criveanul, iar sfințirea săvârșită de episcopul Grigore Leu. Sfântul lăcaș a fost resfințit în anul 2003 când fațada a fost împodobită cu icoane realizate în tehnica mozaic.

Comentarii Facebook


Știri recente