Icoana Maicii Domnului de la Florești, în Parohia Văleni din Protopopiatul Vaslui

Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ Văleni, Protopopiatul Vaslui, își serbează, mâine, 15 august 2012, hramul. Cu acest prilej, duminică, 12 august 2012, a fost adusă de la Mănăstirea Florești, din județul Vaslui, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, pelerinajul are loc cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, prin bunăvoința arhimandritului Iezechiel Ariton, starețul Mănăstirii Florești.

‘Duminică, după primirea sfintei icoane, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu. În această dimineață (n.r. ieri) s-au slujit Utrenia și Sfânta Liturghie, iar aseară a fost oficiată Taina Sfântului Maslu. Astăzi se va oficia Paraclisul Maicii Domnului, la finalul căruia se vor citi mai multe rugăciuni la toată trebuința. În această seară se va săvârși Vecernia unită cu Litia și cu Prohodul Maicii Domnului. Tot astăzi, în jurul orei 21:00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului se va întoarce la Florești. Mulțumim Preasfințitului Corneliu pentru binecuvântarea oferită și părintelui stareț Iezechiel Ariton. Ne bucurăm că este al doilea an când organizăm acest pelerinaj. Dorim să păstrăm această tradiție în comuna noastră pentru întărirea credinței și pentru a aduce slavă lui Dumnezeu și Maicii Domnului’, a spus pr. paroh Andrei Chiprian.

Comentarii Facebook


Știri recente