Icoană făcătoare de minuni la hramul parohiei Stroești, Vaslui

Credincioșii din parohia Stroești, Protopopiatul Huși, județul Vaslui, și din satele învecinate se vor putea închina în zilele de 7 și 8 septembrie la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Bujoreni. Pelerinajul este prilejuit de hramul bisericii parohiale, care va fi serbat în ziua pomenirii Nașterii Maicii Domnului.

În parohia Stroești, Protopopiatul Huși, județul Vaslui, după cum ne informează Ziarul Lumina, va fi adusă mâine, 7 septembrie 2012, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Bujoreni din județul Vaslui. Pelerinajul va avea loc cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, și este prilejuit de serbarea hramului bisericii parohiale din Stroești. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi întâmpinată la ora 16:30 de un sobor de preoți, la intrarea în satul Stroești. ‘De la intrarea în sat până la biserica parohială vom merge în pelerinaj cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Bujoreni. Un grup de credincioși ai parohiei vor ține în mâini prapuri și cruci. Pe parcursul procesiunii se vor intona cântări închinate Maicii Domnului și vor fi rostite ectenii de către preoții slujitori. După ce vom ajunge în biserică, toți cei prezenți vor putea să se închine icoanei Maicii Domnului. Programul va continua cu slujba Vecerniei unită cu Litia. Așteptăm preoții și credincioșii din toate satele vecine la acest eveniment’, a spus pr. paroh Valentin Stroe.

Sâmbătă, 8 septembrie, se va oficia Utrenia și Sfânta Liturghie. După agapa frățească, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va ajunge din nou la Mănăstirea Bujoreni.

Biserica parohiei Stroești a avut ca principal hram Adormirea Maicii Domnului, fiind ctitoria boierului Pintilie din anul 1856. În parohie a existat o biserică din lemn, închinată Nașterii Maicii Domnului, care s-a dărâmat, împreună cu o parte din gospodăriile oamenilor, din cauza alunecărilor de teren. Astfel, credincioșii au păstrat hramul vechii biserici.

Parohia Stroești mai are în componență trei filii: Bobești, Giurgești și Bosia. În ultimul an, de la numirea preotului Valentin Stroe în parohia Stroești, s-au efectuat reparații exterioare la filia Bobești, fiind înlocuite geamurile și ușile. Anul viitor, la Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Stroești se vor realiza lucrări de reabilitare. De asemenea, vor fi demarate lucrările la casa parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente