Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Neamț se va afla pentru trei zile la Ploiești

După cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâini de la Mănăstirea Neamț, cunoscută și cu numele de ‘Trihirusa’, se va afla de astăzi, 30 iunie, până vineri, 2 iulie, la Biserica Eroilor Tineri ‘Înălțarea Domnului și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’ din Ploiești.

‘Această icoană este adusă în procesiune la Ploiești cu prilejul zilei de prăznuire a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Icoana se numără printre cele mai importante icoane din Moldova, fiind foarte cunoscută în spiritualitatea și cultura românească. De asemenea, este folosită la diverse procesiuni și mai cu seamă în vreme de calamități. Este pentru a patra oară când icoana Maicii Domnului sosește în Ploiești, în anii precedenți atrăgând mii de credincioși din tot județul. Biserica Eroilor va fi deschisă tot timpul pentru pelerini până în seara zilei de 2 iulie’, a declarat părintele Claudiu Bazavan.

Anul acesta, icoana a fost adusă și cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la punerea pietrei de temelie a Bisericii, a mai completat părintele Claudiu Bazavan: „Între Biserica noastră și Mănăstirea Neamț este o relație de frățietate, prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, așa încât anual se organizează acest pelerinaj care adună mii de pelerini nu doar din orașul Ploiești, ci și din toate colțurile județului și chiar dincolo de hotarele județului Prahova. Este evident că se vor organiza numeroase evenimente și vom săvârși numeroase slujbe. Precizez faptul că pe lângă icoană au sosit și moaștele Sfântului Simeon de la Muntele minunat, unul dintre ocrotitorii parohiei noastre. În această perioadă Biserica va fi deschisă non-stop, așadar și pe timp de noapte, prin urmare toți străinii sunt așteptați pentru a se închina icoanei Maicii Domnului și Moaștelor Sfântului Simeon din Muntele minunat”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente