Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Neamț la Biserica Icoanei din București

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica ICOANEI din București va avea loc, în zilele de 3 și 4 martie 2012, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei , a V-a ediție a manifestării religios-culturale intitulată ,,LUMINA ORTODOXIEI; ICOANA – FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU”, organizată de Arhiepiscopia Bucureștilor și Protoieria 2 Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului II.

Manifestarea a început astăzi, de la ora 9:30 cu întâmpinarea la intrarea în comuna Afumați (județul Ilfov) a icoanei Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) adusă de la Manastirea Neamț de către Preacuviosul părinte stareț Benedict Sauciuc. În continuare, icoana Maicii Domnului (Trihirusa) a fost dusă în procesiune și așezată spre închinare, într-un baldachin special amenajat, la biserica ICOANEI. De asemenea, spre închinare a fost așezată și Icoana făcătoare de minuni de la Biserica Icoanei Pe drum au fost făcute opriri la bisericile Parc Plumbuita, Sfântul Dumitru-Colentina, Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc și Olari.

„Icoana făcătoare de minuni Trihirusa a sosit la 9:00 dimineața în București, ea a fost adusă de către o delegație formată din părinți de la mănăstirea Neamț, condusă de către părintele stareț Benedict Sauciuc; a fost întâmpinată în afara orașului de către părintele protoiereu Ion Rădulescu, de la Protoieria II Capitală, dl. primar Neculai Onțanu și un grup de preoți și ieromonahi de la mănăstirile din Protoieria II Capitală”, a spus părintele paroh Ioan Popescu pentru Radio TRINITAS.

În această seară și mâine vor avea loc amplele procesiuni din parcul aflat în vecinătatea bisericii, desfășurate sub genericul „Lumina ortodoxiei; Icoana – fereastră spre Dumnezeu”.

„La ora 17:00 va fi Vecernie la Biserica Icoanei, după aceea procesiune cu lumânări aprinse în jurul parcului Grădinii Icoanei. Mâine, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Varsanufie și după Sfânta Liturghie vom face procesiune cu icoana Trihirusa, cu icoana noastră făcătoare de minuni, cu mai multe icoane împărătești, cu toți preoții din protoieria noastră, pe străzile din jurul Parcului Icoanei, iar credincioșii vor purta icoane în mâini care vor fi sfințite”, a mai spus părintele Ioan Popescu.

Credincioșii bucureșteni se pot închina la Icoana Maici Domnului Trihirusa până marți, 6 martie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente