Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, la Onesti

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la biserica din localitatea Trifesti, judetul Neamt, se afla in aceste zile la Onesti, judetul Bacau. Credinciosii se mai pot inchina la icoana facatoare de minuni, care este asezata in Biserica ‘Pogorarea Duhului Sfant’ din Onesti, pana maine dupa-amiaza. Mai multe detalii despre aducerea acestei icoane ne-a oferit parintele Constantin Alupei, protopop de Onesti: ‘Cu binecuvatarea PS Eftimie al Romanului si a PS Ioachim Bacauanul, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din Trifesti a venit la Onesti pentru ca sa mangaie sufletele. Am rugat pe PS Sa sa ne dea binecuvantarea pentru ca sa aducem aici o intarire pentru credinciosii onesteni, si nu numai, pentru ca au nevoie credinciosii de mangaiere de la Maica Domnului, de ajutor si de mijlocire catre Dumnezeu, pentru cererile, pentru bolile si necazurile, dar si pentru multumirile pe care multi credinciosi stiu sa le aduca lui Dumnezeu prin Preasfanta Nascatoare. A venit acum mangaierea aceasta, intarirea noastra in credinta, icoana care va ramane pana maine seara, cand vom face o procesiune in jurul Catedralei, iar diseara, la ora 18.00, vom face Sf. Maslu cu un numar impresionant de preoti pentru vindecarea credinciosilor, dar mai ales pentru bolnavii din patul lor de suferinta’.

De asemenea, parintele protopop Constantin Alupei ne-a prezentat si cateva dintre minunile savarsite de icoana facatoare de minuni a Maicii Domului de la biserica din Trifesti: ‘O minune mare a facut-o chiar duminica, la ora 14.00, cand, dupa cinci minute de dupa instalarea ei, cerul era senin, era soare si frumos, dar deodata s-au adunat nori deasupra Onestiului, fiind o ploaie de aproape 15 minute, atat de binevenita si atat de roditoare, iar cu patru ani in urma, tot la o Vecernie a Pogorarii Duhului Sfant, a fost adusa icoana si la fel s-a starnit o ploaie in jurul Onestiului, atunci a batut si piatra, iar fiecare piatra de gheata avea pe ea chipul Nascatoarei de Dumnezeu. O familie care era pe camp suferea cu stomacul, si a gustat din gheata aceea cu chipul Maicii Domnului, si s-a facut sanatoasa. Este o icoana care vine cu multe minuni pentru viata credinciosilor, ea ajuta pe cei care nu au copii sa dobandeasca copii, ea ajuta pe cei care intarzie a se casatori, este cea care ajuta familiile si le impaca atunci cand se cearta, ea este cea saritoare in toate imprejurarile, in toate necazurile, dar si in toate bucuriile’.

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domului de la biserica din Trifesti se afla acolo din anul 1800, fiind gasita pe apa raului Moldova de un cioban. ‘Ea vine de la Trifesti, o localitate din apropierea Romanului, unde se afla din anul 1800, cand a fost gasita de un cioban pe apa Moldovei. Icoana era cu fata in jos si atunci cand a tras-o pe mal a vazut ciobanul ca din ea curgea sange, atuncii fiind dusa in satul Trifesti, unde Constantin Bals, un mare logofat, a facut biserica de acolo, iar icoana a imbracat-o in argint aurit, si asa este si in ziua de astazi’, a adaugat parintele Constantin Alupei.

Comentarii Facebook


Știri recente