I.P.S. Mitropolit Panteleimon de Veria: mesaj pentru romanii ortodocsi

In data de 12 octombrie, la Iasi va fi adusa o parte din Lemnul Sfintei Cruci. Evenimentul este prilejuit de hramul Cuvioasei Parascheva. Sfanta Cruce va fi adusa in pelerinaj de la Manastirea Maicii Domnului – Sumela din Grecia de o delegatie de clerici greci in frunte cu I.P.S. Mitropolit Panteleimon de Veria. I.P.S. Sa si-a confirmat prezenta la aceasta mare sarbatoare a romanilor, ca si bucuria primirii invitatiei, intr-un interviu realizat de parintele Petru Sidoreac, corespondent Radio Trinitas in Grecia.

‘Am acceptat cu multa bucurie invitatia I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, de a participa la manifestarile prilejuite de hramul Cuvioasei Parascheva de la Iasi si, tototdata, de a aduce Sfanta Cruce care se pastreaza in Sfanta Manastire a Maicii Domnului – Sumela.

Este intr-adevar o frumoasa ocazie de a fi in comuniune cu poporul din Romania, cu fiii Bisericii Romane, ducand acolo Sfanta Cruce pentru a le oferi inca o data posibilitatea de a intelege aceasta relatie pe care incercam intotdeauna sa o pastram intre cele doua Biserici.

Este o ocazie ca prin intremediul acestui pelerinaj cu Sfanta Cruce sa comunicam intre noi, sa ducem acolo harul si binecuvantarea Maicii Domnului, a locului unde este adapostita Sfanta Cruce si sa avem comuniune in duh cu fratii arhierei, dar si cu toti fiii Bisericii Romane.

Multumesc din inima pentru faptul ca mi se ofera aceasta ocazie pe care si eu, personal, voi incerca sa o valorific in modul cel mai bun posibil, relatand pastoritilor mei evlavia si cinstea pe care le nutreste poporul roman catre sfintii nostri si in special catre lemnul Sfintei Cruci, descoperit prin harul Lui Dumnezeu.’

Comentarii Facebook


Știri recente