I.P.S. Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei, I.P.S. Mitropolit Laurentiu al Ardealului s-au intalnit cu Papa Benedict al XVI-lea

Comunicat de presa

Joi, 26 ianuarie 2006, Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea a primit in audienta pe reprezentantii Bisericilor Europene participanti la prima etapa pregatitoare a viitoarei Adunari Ecumenice Europene care va avea loc la Sibiu in perioada 4-9 septembrie 2007 cu tema Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta pentru innoire si unitate in Europa.

Biserica Ortodoxa Romana a fost reprezentata de I.P.S. Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei, I.P.S. Mitropolit Laurentiu al Ardealului, de parintele Mihai Tita, Consilier Patriarhal, de P.C.Pr. Prof. Dumitru Abrudan si Dl Daniel Buda, secretar local pentru viitoarea pregatire a Adunari Ecumenice Europene de la Sibiu.

Papa Benedict al XVI-lea a accentuat in cuvantul sau nevoia conlucrarii Bisericilor Europene intr-o Europa secularizata pentru a afirma credinta comuna in Iisus Hristos si pentru a aduce speranta si mai multa unitate in Europa.

La sfarsitul audientei Sanctitatea Sa a salutat personal pe reprezentantii cei mai de seama a Bisericilor europene si a oferit fiecaruia enciclica sa aparuta ieri, 25 ianuarie 2006, cu titlul Deus caritas este (Dumnezeu este iubire).

I.P.S. Mitropolit Daniel a transmis Sanctitati Sale Papa Benedict al XVI-lea salutari fratesti din partea P.F. Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si l-a felicitat pentru continutul teologic profund al acestei enciclice papale in care este subliniata importanta operei de caritate crestina.

Lucrarile acestei intruniri pregatitoare se vor incheia vineri 27 ianuarie, cand vor incepe lucrarile Comitetului Comun al Conferintei Bisericilor Europene si al Consiliului Conferintei Episcopale Europene.

A cest Comitet va hotara viitorul program de cooperare al Bisericilor pe plan european si mai ales se va ocupa de programul Adunarii Ecumenice Europene Din 2007 (Sibiu).

Secretariatul Centrului eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente