I.P.S. Daniel a participat la intalnirea organizata de Ministerul Culturii si Cultelor cu reprezentantii cultelor din Romania

Astazi, 5 aprilie 2005, cu binecuvantarea P.F. Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu I.P.S. Andrei Arhiepiscop de Alba Iulia si cu P.S. Episcop Vicar Patriarhal Ciprian Campineanul, a participat la intalnirea organizata de Ministerul Culturii si Cultelor cu reprezentantii cultelor din Romania, la sediul Ministerului respectiv din Bucuresti.

Obiectul intalnirii a fost definitivarea proiectului legii privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor din Romania. S-a fixat un calendar de lucru pana in 17 mai a.c. cand se asteapta forma finala a proiectului legii respective ca rezultat al consultarii cu Ministerul Culturii si Cultelor si cu reprezentantii tuturor cultelor oficiale din Romania.

Intalnirea a fost prezidata de Doamna Mona Musca, Ministrul Culturii si Cultelor si Dl Adrian Lemeni, Ministru Secretar de Stat pentru Culte.

Aceasta prima sedinta de lucru s-a desfasurat intr-un climat de dialog si cooperare fructuoasa.

Se spera ca in viitorul apropiat sa poata fi prezentat Parlamentului un Proiect de Lege bazat pe consultarea cu reprezentantii cultelor recunoscandu-se atat autonomia cultelor fata de Stat, contributia acestora la viata societatii romanesti si sprijinul acordat de catre Stat cultelor din Romania.

Viitoarea intrunire de acest gen va avea loc in perioada 19 ? 20 aprilie a.c. tot la sediul Ministerului Culturii si Cultelor din Bucuresti.

Comentarii Facebook


Știri recente